Syns du det er vanskelig å finne rriktig destinasjon på et stramt studentbudsjett? Sjekk ut ISIC sine tips for å reise på budsjett!

10 destinasjoner å reise til på et studentbudsjett

Å reise på studentbudsjett kan være ganske utfordrende, spesielt med tanke på å velge hvilke destinasjon som ikke gjør deg helt blakk. Vi har allerede noen tips for å reise på et studentbudsjett i andre artikler, men her har vi listed noen fantastiske destinasjoner perfekt for din lommebok. Så da er det bare å lese igjennom og finne din neste feriedestinasjon!

NB! Ikke glem å bestille studentbilletter med ISIC kortet og sjekk hotellprisene med studentrabatt på Booking.com!

1. Sørøst-Asia er en utmerket destinasjon for lengre reiser når du reiser på et studentbudsjett. Utforsk vakre land som Vietnam, Thailand, Kabodsja og Laos, som alle tilbyr fantiastisk naturlandskap, god matkultur, byliv og landlige omgivelser. Hvis du ikke ønsker å besøke steder hvor det er overflod av turister, er Laos, Chaing Mai i Thailand og Kambodsja fine steder for utendørs aktiviteter som zip-lining, varmluftsballinger og båtturer på Mekongelven.  Med 200-300kr per dag vil du kunne oppleve destinasjonene på backpackerbudsjett, og med 400-500kr per dag kan du leve bra og oppleve veldig mye.

2. Polen  er en flott europeisk destinasjon med enkel tilgang til de nordiske landene. Det er billig, deilig mat, rimelige overnattingsmuligheter, naturlig skjønnhet, rik på historie og arkitektur som gjør at Polen er et fantastisk sted å reise til på et studentbudsjett. Zakopane og Tatrafjellene er en dagstur unna Krakow, Gdansk tilbyr naturskjønn utsikt og sjarmerende byliv og Warsawa kan gi deg det ultimate by – og nattlivet. En natt på hostell vil koste deg rundt 200kr og middag for to på et middels kostbar restaurant ligger på rundt 300-350 kr.

3. Baltikum er absolutt en skattekiste for studenter – også fordi de er fantastiske ISIC land alle landene. Lei en bil eller hopp på en buss å kjør igjennom Estland, Latvia og Litauen. Alle hovedstedene som er Tallinn, Riga og Vilnius, tilbyr flott arkitektur, kunst og design, museeum og historieske attraksjoner. I tillegg til dette er det perfekt for naturelskere og strandløver! Bortsettfra de typiske turiststedene i byene, kan du fint klare deg på rundt 300-400kr per dag eller 600-750 per dag om du ønsker litt mer luksus. 

4. Athen er en av de eldste byene og  her finner du en usedvanlig historiekultur, deilig mat, fengende byer og fantastisk nanturlandskap en liten dagstur unna. Hele byen er som et utendørs museeum og med en kobinert billett på 300kr får du tilgang til mange historiske serverdigheter, inkludert Akropolis.  Hvis du vil ut av byen og få litt fred og ro i naturen, kan du ta en dagstur til øyen Egina. Øyhopping med start i Athen kan være en fantastisk opplevelse , men unngå å reis i høysesongen. Mai for eksempel, er varmt og solfylt som er perfekt for strandlivet samtidig som det ikke er turistoverflod som i juli. I tillgg til dette er det blilligere for overnatting, og derfor perfekt for et studentbudsjett. Du må regne med å bruke 400-650kr per dag.

5. Budapest er ofte på listen når man er på leting etter en budsjettvennelig destinasjon for backpackere, og det med god grunn! Budapest er blitt kjent som «Østens Paris» og en stor del av byen er på UNESCOs verdensarvs liste –bygningene og arkitekturen i seg selv er grunn nok til åreise hit! I tillegg til dette er mange av Michelinstjerne restaurantene nettopp i denne byen – og hvis studentbudsjettet gir mulighet til det, hvorfor ikke unne seg en himmelsk middag på en av restaurantene? Budapest er en fantastisk by å oppleve med båt, så bli med på et elvecruice på Donau og få en opplevelse for livet. En natt på et hostell vil koste deg 150kr og et hotellrom koster rundt 500-600kr.

6. Amsterdam vil introdusere deg til kanaler, sykkel, trikk og flotte broer. Byen er kjent for sin avlappende atmosfære og tilbyr tionnevis med kulturelle attraksjoner, opplevelser og shoppingmuligheter. Mange av byens attraksjoner er gratis eller har studentrabatt, så det er godt mulig å besøke Amsterdam med et stramt budsjett.  Reiser du fra andre Europeiske land, er Amsterdam lett tilgjengelig og rimelig ved å enten benytte seg av buss, tog eller fly. Med et studentbudsjett må du belage deg på å bruke 500kr per dag.

7. Balkan er en rimelig og eventyraktig road-trip destinasjon for naturelskere, strandløver og historieentusiaster. Strendene i Albania kan du nyte i stillhet i og med at det er lite turister her enn så lenge, opplev fjellene og vidunderlig vin i Slovenia og historierike Beograd i Serbia. Balkanlandene er ypperlig for en rimelig interrailferie eller raod- trip, og de tilbyr like mye naturlandskap, fantastiske utsikter og opplevelser som de dyrere nabolandene. En natt på hostell vil koste deg rundt 150 -250 kr, hotell fra 400k + og en AirBnb rundt 250 -400kr.

8. Nepal er destinasjonen for deg som elsker natur og eventyr, og det er en av verdens beste steder for trekking. I hovedstaden Katmandu er det et begeistrende og yrende byliv, mens i Himalayafjellene er det fantastiske naturlandskap og gode turmuligheter som virkelig er en opplevelse for livet, uten at det koster altfor mye. For et studentbudsjett kan du regne med å betale rundt 200k per dag og dette selv omd u deltar på en trekking tur. Opplev naturlandkspaene, kulinariske opplevelser og kulturarven til Nepal på et komfortabel studentbudsjett.

9. Berlin vil absolutt ta pusten fra deg og byelskere vil mest sannsynlig rangere Berlin som en av sine store favoritter. Noen av de viktigste monomentne og bygninger i verdenshistorien ligger nettopp i Berlin og gir en dramatisk og kunnskapsrikt innsyn i den tøffe historien til byen. På den mindre seriøse siden tibyr Berlin et unikt natteliv, shopping muligheter, kultur og en hyggelig befolkning.  Dette er det perfektet stedet for en langhelg med venner eller en romantisk tur med kjæresten I tillegg til dette er både buss, tog og fly er lett tilgjengelig fra andre europeiske land og byer. En natt på hostell wil kost deg 200kr, hotell rundt 600kr og en middag for to på en middels kostbar restaurant koster rundt 400kr. 

10. Indonesia kan være en god destinasjon når man reiser på et studentbudsjett.  Det er likelig med aktiviteter og fantastisk natur selv på steder hvor det ikke er mange turister eller turistpriser på Nusa Tenggara øyene. Besøk Komodo Nasjonalpark og opplev en av verdens beste dykkeropplevelser. Lær deg å surfe i Sumba eller Roti øyene eller gå tur opp vulkanene på øya Flores. På utsiden av Bali kan du enkelt klare deg på 250kr per dag og 400-500kr per dag om du ønsker litt mer luksus.

BONUS: 

Working holiday er en super mulighet til åstrekke pengene på studentbudsjettet ditt litt lenger, spesielt på en reise til litt dyrere destinasjoner som New Zealand, USA, Canada og Australia. Jobb på en gård, et skisenter eller surfecamp – det er tonnevis med muligheter med working holiday og det beste er at du kan både reise og tjene penger samtidig! Les mer om working holiday her!

 

Kilder: 

Indietraveller: 20 Amazingly Cheap Places to Travel in 2020

Lonely Planet: 10 best value places to visit in 2020

Forbes: The 21 Best Budget Travel Destinations For 2020

Tourradar: The Most Affordable Places to Travel in Europe in 2020

Insider: Best places to travel on a budget in 2019

)